اثر کرونا بر بویایی

اثر ویروس کرونا بر کاهش بویایی

کرونا اثرات بسیار شدید و عمیقی بر روی قسمت های مختلف بینی دارد. در ابتدای پاندمی این اثرات شناخته نشده بود ولی به مرور و به تدریج به طور کامل شناخته شدند. شایعترین آنها  کاهش بویایی یا آنوسمی میباشد. ویروس سلول های حمایت کننده سلول های بویایی را تخریب می‌کند و این امر منجر به کاهش حس بویایی یا از بین رفتن کامل حس بویایی می شود. البته این کاهش حس بویایی فقط نسبت به بوهای خوش اتفاق می‌افتد نه بوهای تحریک کننده مانند استون، الکل و یا دود .

بنابراین اگر کسی  شکایت عدم درک نسبت به بوهای تند و زننده دارد این مسئله ربطی به ویروس کرونا ندارد. درمان اصلی کاهش بویایی یا از بین رفتن بویایی ناشی از کرونا بازتوانی و توانبخشی بویایی می باشد. به گونه ای که فرد روزانه چندین بار و هر بار دقایق متعددی به بوییدن چندین بوی خوش حداقل چهار بوی مختلف بپردازد. این امر باعث بزرگ شدن سلولهای میترال در پیاز بویایی میشود و باعث برگشت بویایی می شود. علاوه بر این از درمان‌های دارویی نیز می‌توان بهره جست که بهترین آن ها پماد موضعی ویتامین آ داخل بینی می باشد.

از ویتامین های  ب کمپلکس و روی و کورتیکو استرویید هم میتوان استفاده کرد.

مشکلات بویایی کووید 19 بیشتر در افرادی رخ میدهد که مبتلا به علایم خفیف مثل آبریزش و گرفتگی بینی میشوند ولی به پزشک مراجعه نمیکنند و دارویی دریافت نمیکنند.

در هر صورت در موارد مقاوم همچون عوارض بویایی ناشی از سایر علل، با دوز بالای کورتون به مدت طولانی میتوان این عوارض را درمان کرد.

توصیه می کنم این مقاله را مطالعه کنید.  همه چیز در مورد تزریق ژل

اثر ویروس کرونا بر مخاط تنفس

  کرونا باعث احتقان مخاط بینی و انسداد بینی و ترشح بینی میشود و دقیقا حالتی مشابه سرماخوردگی ایجاد میکند. با این تفاوت که سرماخوردگی معمولی چندین روز طول میکشد ولی با درمان مناسب، این علایم کرونا طی چند ساعت برطرف میشود

تداخل ویروس کرونا با آلرژی بینی

بنا بر دلایل نا شناخته در افراد مبتلا به آلرژی فصلی بینی، احتقان و آبریزش بینی بسیار شدیدتر از افراد معمولی می شود. به نحوی که هم پزشک و هم بیمار را گمراه میسازد و تشخیص به تعویق  می افتد.

درمان این موارد عبارت است از درمان توام کووید و آلرژی.

تداخل ویروس کرونا با سینوزیت مزمن

ویروس کرونا نه تنها مانند سایر ویروسهای سرماخوردگی باعث سینوزیت میشود بلکه بنابر دلایل ناشناخته در بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن، علایم بینی شدیدتراست.

در این موارد درمان میکرب و سینوزیت مزمن توامان انجام میشود.

نقش کرونا در عوارض مغزی

ویروس کرونا میتواند از طریق میکرو تونلهایی که سلولهای عصبی را به هم متصل میکند به مغز منتقل شود و سبب آنسفالیت و التهاب مغز شود.

کلا مشکلات بویایی ارتباطی با ابتلای قشر خاکستری مغز ندارد. حس بویایی صرفا توسط مناطق زیر قشر مغز ادراک میشود. لذا در موارد کاهش بویایی علت مربوط به ابتلای عصب بویایی است.

مراحل مختلف ابتلا به ویروس کرونا

بیماری دارای سه مرحله یک هفته ای میباشد: 

هفته اول مرحله ورود ویروس از بینی و گلو است که  با گرفتگی و آبریزش بینی و گلو درد خود را نشان میدهد. درمان در این مرحله بسیار آسان و موثر است. تقریبا هر دارویی موثرست. گرمای موضعی، غرغره آب نم، شستشوی بینی با مواد ضد عفونی مخصوص نیز کارآیی دارند.

توصیه می کنم این مقاله را مطالعه کنید.  کانتورینگ صورت طبق نظر زیباجو

هفته دوم مرحله ویرمی است که میکرب در تمام بدن پخش میشود. در این مرحله داروهای ضد ویروس موثرند. مرحله سوم یا التهابی که با التهاب شدید همراه است. در این مرحله داروهای ضد التهاب از جمله کورتون موثر است.ا ین مرحله در واقع یک بیماری خود ایمنی است. مرگ در این مرحله رخ میدهد..که در واقع ناشی از واکنش بیش از حد بدن است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *